Skip to content
beton kwaliteitscontrole laborant

Dagelijkse kwaliteitscontrole van betonproducten door onze laborant

Voor diverse opdrachtgevers leveren wij betonmortels en andere cementgebonden species. Voor elke toepassing worden aparte eisen gesteld aan de kwaliteit van de producten. Diverse factoren spelen hierbij een rol zoals een juiste verwerkbaarheid, gewenste sterktes, bouwtijd, weersomstandigheden en vochthoeveelheid van het beton. Hoe houden wij de kwaliteit van het beton in de hand? En hoe controleren wij of het beton voldoet aan de eisen? Maak kennis met Gert. Gert is onze laborant en houdt zich in ons eigen laboratorium dagelijks bezig met de controle van de kwaliteit van onze producten.

Laboratorium van Bollenbeton

Bij onze betoncentrale hebben wij een laboratorium waar Gert de hele dag door de kwaliteit van het beton controleert. Door de aandacht voor opleidingen, gecombineerd met ervaring, is er veel kennis ontwikkeld op het gebied van de productie van onze producten. Voor specialistische toepassingen werken betontechnoloog en laborant in nauw overleg samen met de opdrachtgever. Ons laboratorium is uitgerust met alle middelen om u te voorzien van gedegen advies, waarbij wij natuurlijk ook rekening houden met de laatste ontwikkelingen.

Kwaliteit staat bij ons centraal

Kwaliteit is een belangrijk onderdeel in het gehele proces. Als laborant houdt Gert dit proces nauwlettend in de gaten. Bollenbeton levert verschillende producten, zoals bijvoorbeeld standaard betonmortels, vloeistofdichte betonmortel en betonmortel op samenstelling. Van iedere sterkteklasse wordt een monster gemaakt vanuit de betonmixer. Een deel van dit monster wordt in een bak gegoten die vervolgens 90 minuten de oven ingaat om de watercementfactor te berekenen. Een ander deel wordt in een mal gegoten om vervolgens 28 dagen in een bak met water uit te harden. Als laatste stap checkt Gert de sterkte van het monster door het in een machine te plaatsen die druk uitoefent op het monster om te kijken hoe het reageert. Na het testen van ieder betonmonster, registreren wij dit in combinatie met de wagens waarmee het product is geleverd. Zo weten wij precies welke wagen, op welke dag en tijdstip, welke levering van het beton heeft gedaan. Al deze monsters van het beton worden bewaard. Dit doen wij zodat wij altijd een monster hebben van de specifieke samenstelling van het beton wat wij hebben geleverd aan onze klant.

NEN-certificering

Aangezien wij streven naar beton van de beste kwaliteit, worden wij vijf keer per jaar gecontroleerd of onze producten voldoen aan de gestelde eisen. Zodra de controle succesvol is afgerond, worden opnieuw onze NEN-EN 206 en NEN 8005 certificaten verlengd. De eisen van deze certificaten zijn:

  • De sterkteklasse
  • De milieuklasse(n)
  • De consistentieklasse
  • De nominale korrelafmeting
  • De klasse voor het gehalte aan chloriden.
  • Extra: Speciale hulpstoffen
  • Extra: Staal of kunststofvezels
  • Extra: Kleurstof

Kwaliteit staat voorop bij Bollenbeton

Vanuit onze moderne betoncentrale in Hillegom verzorgen wij u uw betonmortel en andere cementgebonden species. Voor iedere opdracht besteden wij veel aandacht om de best mogelijke samenstellingen te produceren en tijdig bij u te leveren. Benieuwd naar onze producten en diensten? Neem contact met ons op! Wilt u een offerte aanvragen of uw betonmortel direct bestellen? Dat kan via het offerteformulier en bestelformulier.

Back To Top