skip to Main Content

Een product wat ook zijn toepassing gevonden heeft in de bouw is vloeispecie. Het is een mengsel van cement, zand en water met, zoals de naam al zegt, een hoge vloeibaarheid. Vloeispecie wordt veel gebruikt als werkvloer. Na het stellen van de bewapening en bekisting wordt de fundering met betonmortel gestort.

Daarnaast vormt vloeispecie de basis voor schuimbeton, een betonsoort dat dankzij unieke eigenschappen vaak wordt toegepast in de wegenbouw. Bijvoorbeeld bij het vullen van riolen en het opvullen van andere ruimten. Vanwege hoge isolatiewaarde kan vloeispecie ook worden gebruikt als bodemafsluiting, dakisolatie en als vulling voor gevaarlijke holten.

SCHUIMBETON

Waarom schuimbeton vaak wordt toegepast in de wegenbouw? Door schuimbeton is het mogelijk een weg op korte termijn voor het verkeer open te stellen. Hierdoor heeft de omgeving de minste overlast van werkzaamheden omtrent de wegenbouw.

AANBRENGEN VLOEISPECIE

Vloeispecie is een mengsel van cement, zand en water met een hoge vloeibaarheid en wordt door middel van een pompmixer aangebracht. Vloeispecie wordt veelal gebruikt voor grotere oppervlakten en wordt aangebracht in een laagdikte van 3, 4 of 5 cm op een uitgevlakt zandbed.

VLOEISPECIE BESTELLEN

Persoonlijk en betrokken…wij zijn u graag van dienst! Bollenbeton levert de vloeispecies onder KOMO productcertificaat in diverse samenstellingen. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Wilt u direct een offerte aanvragen of vloeispecie bestellen? Dat kan! Vul het offerteformulier of bestelformulier in.

HEEFT U VRAGEN?

Back To Top