Skip to content

Bij koude gietbouw haalt het beton de sterkte van het beton op eigen kracht. Hiermee is koude gietbouw een oplossing voor het bouwen in binnenstedelijke omgevingen. Door een optimaal mengsel, afgestemd op onder andere de locatie, werk- en weersomstandigheden, ontwikkelt de mortel voldoende warmte om de (ontkistings)sterkte te bereiken.

STERKTEONTWIKKELING KOUDE GIETBOUW

Het gebruik van koude gietbouw zorgt ervoor dat betonwanden al bij een relatief lage sterkte worden ontkist. Ditzelfde geldt voor de realisatie van een tunnel. Het verwarmen van een tunnel is, met het gebruik van koude gietbouw, niet nodig om de volgende dag te ontkisten.

BETONTECHNOLOGISCH ADVIES

Buitentemperatuur speelt een grote rol bij de keuze van de betonsamenstelling en de bekisting. Daarnaast is het belangrijk om de bovenkant van de vloeren te isoleren om de warmte zo goed mogelijk vast te houden. Bij veranderende weersomstandigheden kan het noodzakelijk zijn dat het mengsel moet worden aangepast. Een nauwe samenwerking tussen de uitvoerder en onze betontechnoloog is dan ook belangrijk bij koude gietbouw.

KOUDE GIETBOUW BESTELLEN

Persoonlijk en betrokken… wij helpen u graag! Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Onze betontechnoloog helpt u met het maken van de juiste keuzes. Zeker bij koude gietbouw is deskundig advies voor de samenstelling noodzakelijk.

Back To Top