Skip to content
Renovatie Centrale Blokken in Leiden

Project: Renovatie Centrale Blokken in Leiden

Woningbouwvereniging De Sleutels is de opdrachtgever van de renovatie van 139 woningen in het hart van de Oude Kooi gelegen aan het Kooipark in Leiden, genaamd ‘Centrale Blokken’. Het gaat om woningen die gezamenlijk een gemeentelijk monument vormen. Het plan van Woningbouwvereniging De Sleutels voor hoogniveaurenovatie zorgt voor woningen van goede kwaliteit tegen betaalbare huurprijzen en behoud van het historische gevelbeeld. Deze woningen zijn 100 jaar geleden gebouwd en ondergaan nu een renovatie.

De hoekwoningen worden volledig gerenoveerd. Bij de tussenwoningen wordt alleen de voorgevel behouden. Verder wordt er een compleet nieuw skelet achter de gevel opgetrokken. Voor de renovatie van de Centrale Blokken heeft Bollenbeton in opdracht van Hillen & Roosen beton gestort voor de vloeren in de woningen. Om het beton te storten heeft de betonwagen tussen een doorgang bij de huizen gereden om zo het benodigde beton te storten.

Tijdens de renovatie van de woningen hebben de bewoners tijdelijk een nieuwe woonplek toegewezen gekregen. De bewoners mogen van Woningbouwvereniging De Sleutel zelfs meedenken over de indeling van hun eigen woning. Uniek voor huurwoningen!

Opdrachtgever:

Hillen & Roosen

Locatie:

Leiden

Renovatie Centrale Blokken in Leiden
Back To Top