Skip to content
Bollenbeton behaalt het Concrete Sustainability Council certificaat!

Bollenbeton behaalt het Concrete Sustainability Council certificaat!

Bollenbeton heeft het Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat behaald. Vorig jaar behaalde wij al het certificaat op niveau ‘Silver’ en nu hebben wij deze op niveau ‘Gold’ in ontvangst mogen nemen. Wij zijn supertrots op deze prestatie! Danny & Cliff hebben het certificaat officieel ontvangen bij onze centrale in Hillegom. CSC is een certificaat voor een duurzame productie van beton. De certificering sluit goed aan bij de visie van Bollenbeton en de doelstellingen om de milieubelasting te verlagen. Daarnaast geeft het keurmerk zekerheid en garantie voor onze afnemers.

Het CSC certificaat

De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich over de hele wereld in voor de verduurzaming van beton. CSC is een wereldwijd erkend keurmerk voor de hele productieketen van de betonindustrie: leveranciers van cement en toeslagmaterialen, betonmortelproducten en betonwarenfabrikanten. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. In de betonbranche is het CSC-certificaatdan ook een gewaardeerde beoordeling. Deze certificering toont aan dat men met beton kan bouwen aan een duurzame, veilige en comfortabele wereld.

Duurzaam materiaal

Beton is wereldwijd nog steeds het meeste gebruikte bouwmateriaal en veroorzaakt 5% van de CO2-uitstoot op de wereld. Het CSC-keurmerk laat zien dat er een duurzame productiemethode mogelijk is met een verantwoorde herkomst van cement en toeslagmaterialen.

CSC-R-module

Het CSC-certificaat is in de tweede helft van 2021 uitgebreid met een extra label: het R-label. Dit label is een toevoeging op het CSC-certificaat waarmee bedrijven zich verder onderscheiden door aan te tonen dat het gecertificeerde beton is gemaakt met gerecyclede aggregaat, die zijn gecertificeerd onder het R-label van het CSC-certificaat. Bollenbeton heeft de eer om het CSC-certificaat uit te breiden met het R-label.

Kwaliteit staat voorop bij Bollenbeton

Vanuit onze moderne betoncentrale in Hillegom verzorgen wij betonmortel en andere cementgebonden species. Voor iedere opdracht besteden wij veel aandacht om de best mogelijke samenstellingen te produceren en tijdig te leveren bij onze opdrachtgevers. Naast het CSC-certificaat, beschikt Bollenbeton over andere productcertificaten om zo de kwaliteit van onze producten en het proces te garanderen. Deze certificaten bekijkt u op onze website.

Benieuwd naar onze producten en diensten? Neem contact met ons op! Wilt u een offerte aanvragen of uw betonmortel direct bestellen? Dat kan gemakkelijk online via het offerteformulier en bestelformulier.

Back To Top